Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

De geheimen van de natuur

Foto'sPosted by Meester Tom Wed, March 07, 2018 14:32:08
Tijd voor de onderzoekers van L4 om de verschillende stoffen in de natuur te bestuderen. We ontdekten dat er vaste stoffen zijn, vloeistoffen en gasvormige stoffen. Dankzij enkele proefjes met stenen, ballonnen en water konden we vaststellen welke eigenschappen deze verschillende stoffen hebben.
We wisten eigenlijk al heel veel over de verandering van de ene stof in de andere, maar leerden daarvoor nu de juiste woorden: smelten, verdampen, condenseren en stollen.
Toen er vrijdag een dikke ijslaag op de speelplaats verscheen, zagen we meteen met eigen ogen de vaste toestand van water.
In kleine groepjes voerden de kinderen ook enkele proefjes uit die ze daarna aan de klas mochten voorstellen: dansende rozijnen, een gat in je hand, boeken omverblazen, 3 laagjes in een glas en zwemmende peper.