Loftklas Oost

Evenwichtsoefeningen

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, March 22, 2018 20:56:32
Tijdens de turnles zette meester Stijn voor ons de evenwichtsbalken klaar. Sommigen waren al heel behendig met het stappen over de balk. Ook het draaien en het achteruitstappen ging na wat oefenen al redelijk vlot. We waanden ons even in het circus.

In het spoor van kunstenaars

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, March 15, 2018 21:58:16
Vrijdagnamiddag is onze muzische namiddag. Dan gaan we gewoonlijk beeldend aan de slag. De voorbije weken maakten we kennis met enkele bekende kunstenaars. Zelf ontwierpen we zo ook onze eigen creaties, geïnspireerd op het werk van o.a. Keith Haring, Wassily Kandinsky, Salvador Dali, ... .

Boomwhackers

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, March 15, 2018 21:30:19

Deze week had onze juf een zak mee met meerkleurige, holle, plastic buizen. Het bleek een modern percussie-instrument te zijn. We hadden al snel door dat deze harmonisch gestemd zijn en ontdekten ook dat elke klank zijn kleur had. Via YouTube zagen we heel wat mensen musiceren met boomwhackers. Zo zagen we dat het instrument wordt bespeeld door hem tegen een andere boomwacker, tegen ons lichaam of tegen de grond te slaan. Zo gingen we dan ook zelf aan de slag en speelden al enkele eenvoudige liedjes.

Tia Hellebaut achterna

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, March 08, 2018 20:09:22
We oefenden de voorbije weken bij meester Stijn onze hoogtesprongen in.

Vanmorgen sprongen 10 klasgenoten in één ruk over de 1 meter.

1,05 meter was dan weer een struikelblok, maar Jeltse, Shayan, Loveley en Gharam geraakten ook moeiteloos over de 1,10 meter.

Loveley is momenteel de Tia van onze klas. Haar record is voorlopig 1,15 meter!

Dummie de Mummie

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, March 08, 2018 19:51:51
Na de krokusvakantie startten we onze historische lessen over het Oude Egypte met de voorstelling van de boekenreeks "Dummie de Mummie" van de Nederlandse schrijfster Tosca Menten. Dankzij het regenweer konden we in de pauzes ook genieten van de eerste film van Dummie de Mummie. We zongen ook mee op Egyptische klanken en verder zijn we heel wat wijzer geworden over het dagelijkse leven in het Oude Egypte. Heel wat begrippen als: mummie, farao, piramide, Nijl, sarcofaag, hiërogliefen, sfinx, obelisk, papyrus, ... hebben nog maar weinig geheimen meer voor ons.

Zwemmen

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, March 01, 2018 19:10:32

Steevast kijken we uit naar onze tweewekelijkse zwemles in het Kuurnse zwembad.
Na de vele lengtes zwemmen waarbij we oog hebben voor de arm- en beencoördinatie beloont meester Stijn ons steeds met wat recreatief zwemmen als afsluiter. De springplank is bij velen dan het hoogtepunt bij uitstek, terwijl anderen dan weer rustig kuieren in het water.

Techniekmobiel

beheerdersPosted by Juf Nele Wed, February 21, 2018 15:23:53
Deze week staat de Techniekmobiel op ons schooldomein. Deze biedt naast heel wat gereedschappen ook leer- en experimenteerdozen.
Op woensdagvoormiddag gingen we dan ook STEM-ig aan de slag in de Loftklassen. STEM is een Engels acroniem voor Science, Technology, Engineering en Mathematics, dus wetenschap, technologie, technische wetenschappen en wiskunde. We konden in groepjes een zaag, hamer, boormachine, visseuse, trektang, ... hanteren. Met de attributen van creatool bouwden we machines, fitness-toestellen, karretjes, ... . Ook legden we de eerste hand aan heel wat voertuigen en andere technische installaties met Knexx, Eitech, Mechanics, Lego, ... . Het was een leerrijke voormiddag waarbij we vooral experimenteerden en de mogelijkheden van de beschikbare materialen ontdekten.

Prijsuitreiking Junior Journalist Wedstrijd

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, February 01, 2018 21:41:06
Op donderdagavond 1 februari was er de prijsuitreiking van de jaarlijkse schrijfwedstrijd van het Davidsfonds. Enkele weken terug legden we onze beste hand aan onze verhalen voor de Junior Journalist Wedstrijd met als thema "Vriendschap". Kort geleden viel er post in de schoolbus met het fantastische nieuws dat er 6 winnaars in GO! De Boomgaard zijn! Natuurlijk zijn we trots op al het schrijftalent in de Loftklassen!

Na het beluisteren van een speciale vriendschap tussen Wolf en Schaap en een gezamenlijk 'Vrolijke Vrienden' zangstonde mochten we onze boekenprijs in ontvangst nemen. Bo, Cassandra, Cheyenne, Louique en Cherlsy haalden de top-10! Cherlsy mocht met haar verhaal over de bijzondere vriendschap van het hondje Sky de 3de prijs in de wacht slepen. Jeltse verdiende met zijn oorlogsverhaal, waarin Big Mac Burger dankzij zijn hamburgers voor vrede zorgde, de extra prijs voor het meest humoristische verhaal! Louique zijn schrijfstukje over een mijnwerker behaalde de taalprijs!

Proficiat allemaal!