Loftklas Oost

Loftklas Oost

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 5e leerjaar.

Terug uit Durbuy

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, November 23, 2017 18:58:08

Onze superformiweldigmegafantastische bosklas in Durbuy is voorbijgevlogen. Deze week deelden we nog heel wat herinneringen met elkaar: de allerleukste, de grappigste, de engste, ... momenten die we nooit meer zullen vergeten!

Tijdens de lessen wereldoriëntatie zoomen we ook nog verder in op enkele belangrijke dingen die we zagen in de Ardennen: de Ourthe, de megalieten van Wéris, de Middeleeuwen, de grotten, ... .

Onze beste schrijfpen haalden we deze week weer uit om de laatste hand te leggen aan ons schrijfstukje voor de Junior Journalist Wedstrijd. Juf mocht al mooie fantasieverhalen lezen over bijzondere vriendschappen.

Deze week is het ook voorleesweek. Juf zorgde voor heel wat prentenboeken. Volgende week gaan we in de kleuterschool en bij juf Davinia en juf Nancy voorlezen, maar eerst is het nog wat oefenen geblazen in onze klas. Het is immers belangrijk dat we rustig en duidelijk voorlezen, af en toe eens een leespauze inlassen, aandacht hebben voor gepaste gebaren en gezichtsuitdrukkingen, het gebruik van stemmetjes, ... .