Loftklas Oost

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, November 23, 2017 18:58:08

Onze superformiweldigmegafantastische bosklas in Durbuy is voorbijgevlogen. Deze week deelden we nog heel wat herinneringen met elkaar: de allerleukste, de grappigste, de engste, ... momenten die we nooit meer zullen vergeten!

Tijdens de lessen wereldoriëntatie zoomen we ook nog verder in op enkele belangrijke dingen die we zagen in de Ardennen: de Ourthe, de megalieten van Wéris, de Middeleeuwen, de grotten, ... .

Onze beste schrijfpen haalden we deze week weer uit om de laatste hand te leggen aan ons schrijfstukje voor de Junior Journalist Wedstrijd. Juf mocht al mooie fantasieverhalen lezen over bijzondere vriendschappen.

Deze week is het ook voorleesweek. Juf zorgde voor heel wat prentenboeken. Volgende week gaan we in de kleuterschool en bij juf Davinia en juf Nancy voorlezen, maar eerst is het nog wat oefenen geblazen in onze klas. Het is immers belangrijk dat we rustig en duidelijk voorlezen, af en toe eens een leespauze inlassen, aandacht hebben voor gepaste gebaren en gezichtsuitdrukkingen, het gebruik van stemmetjes, ... .