Loftklas Oost

Striphelden

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, January 25, 2018 23:49:16
Deze week stond volledig in het thema van "Stripverhalen".
Zo ontdekten en leerden we dat ...

S = .... strips ook wel een Belgische specialiteit zijn, naast de frieten, de chocolade en het bier.

T = ... tekeningen die klanken nabootsen in een strip met een moeilijk woord "onomatopeeën" heten.

R = ... ritme houden belangrijk is bij het zingen van ons stripheldenlied dat we steeds uit volle borst zingen.

I = ... inspiratie toch wel rijkelijk mag vloeien bij het bedenken van een eigen stripverhaal.

P = ... pijnlijke spieren niet zo erg zijn als we ons amuseren bij het dansen met een stripboek in onze handen.

V = ... vertellen over stripverhalen zoveel leuker is als we er een heuse strip-date van maken.

E = ... een meisje het hart van Suske sneller liet slaan: Elle habite à Haïti, elle est belle!

R = ... Robert en Bertrand een historische stripreeks is van de hand van striptekenaar Willy Vandersteen, de bedenker van Suske en Wiske.

H = heel wat stripverhalen, zoals Suske en Wiske, Lucky Luke, de Smurfen, De Rode Ridder, Dommel, W817, ... ook bestaan als tekenfilmserie.

A = ... allemaal bewegingsloos proberen de stripfiguren vanop de kaft van een strip uitbeelden een prachtig tableau vivant opleverde.

L = ... luisteren naar elkaar belangrijk is bij de presentatie van het strip-Forum.

E = ... een spreekbeurt over een Belgische stripreeks toch wel boeiend kan zijn als we heel wat nieuwigheden te weten komen dankzij o.a. het internet.

N = ... na een weekje intensief met strips bezig geweest te zijn, we volgende week met veel plezier een strip zullen lezen als ontspanning tussen de toetsen door.