Loftklas Oost

Loftklas Oost

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 5e leerjaar.

Techniekmobiel

beheerdersPosted by Juf Nele Wed, February 21, 2018 15:23:53
Deze week staat de Techniekmobiel op ons schooldomein. Deze biedt naast heel wat gereedschappen ook leer- en experimenteerdozen.
Op woensdagvoormiddag gingen we dan ook STEM-ig aan de slag in de Loftklassen. STEM is een Engels acroniem voor Science, Technology, Engineering en Mathematics, dus wetenschap, technologie, technische wetenschappen en wiskunde. We konden in groepjes een zaag, hamer, boormachine, visseuse, trektang, ... hanteren. Met de attributen van creatool bouwden we machines, fitness-toestellen, karretjes, ... . Ook legden we de eerste hand aan heel wat voertuigen en andere technische installaties met Knexx, Eitech, Mechanics, Lego, ... . Het was een leerrijke voormiddag waarbij we vooral experimenteerden en de mogelijkheden van de beschikbare materialen ontdekten.