Loftklas Oost

Dummie de Mummie

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, March 08, 2018 19:51:51
Na de krokusvakantie startten we onze historische lessen over het Oude Egypte met de voorstelling van de boekenreeks "Dummie de Mummie" van de Nederlandse schrijfster Tosca Menten. Dankzij het regenweer konden we in de pauzes ook genieten van de eerste film van Dummie de Mummie. We zongen ook mee op Egyptische klanken en verder zijn we heel wat wijzer geworden over het dagelijkse leven in het Oude Egypte. Heel wat begrippen als: mummie, farao, piramide, Nijl, sarcofaag, hiƫrogliefen, sfinx, obelisk, papyrus, ... hebben nog maar weinig geheimen meer voor ons.