Loftklas Oost

Boomwhackers

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, March 15, 2018 21:30:19

Deze week had onze juf een zak mee met meerkleurige, holle, plastic buizen. Het bleek een modern percussie-instrument te zijn. We hadden al snel door dat deze harmonisch gestemd zijn en ontdekten ook dat elke klank zijn kleur had. Via YouTube zagen we heel wat mensen musiceren met boomwhackers. Zo zagen we dat het instrument wordt bespeeld door hem tegen een andere boomwacker, tegen ons lichaam of tegen de grond te slaan. Zo gingen we dan ook zelf aan de slag en speelden al enkele eenvoudige liedjes.