Loftklas Oost

Loftklas Oost

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 5e leerjaar.

Joepie!

beheerdersPosted by Juf Nele Fri, June 22, 2018 09:50:55
De allerlaatste week van het schooljaar staat voor de deur,
we hebben deze week keihard gewerkt, want toetsen zijn soms een sleur!

Maar gelukkig is al dat leren nu voorbij,
dus zijn we allemaal heel gelukkig en blij!

Op donderdagnamiddag was er tijd voor een spelletje voetbal,
wie de match zou winnen, dat wisten we al ;)

De leerkrachten zijn een fantastisch voetbalteam,
maar ook het voetbaltalent van de kinderen was subliem!

Onze loftklas is met de Belgische driekleur versierd,
want de overwinningen worden in onze klas gevierd!

We koesteren de mooie herinneringen aan het voorbije schooljaar!
Maar doen volgende week ook nog leuke dingen al te gaar.

Zo trekken we er met de fiets op uit,
en mesten we ook onze hele klas eens uit.

Bedankt voor het lezen van deze blog,
en hopelijk zien we jou volgend jaar ook nog!

Dankje, tot ziens en tot volgend schooljaar!


Mei = feestmaand

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, May 24, 2018 20:34:09
Amaai, de maand mei is met al zijn verlengde weekends voorbijgevlogen.

Ook stonden we in deze korte schoolmaand stil om een cadeautje te knutselen voor Moederdag en intussen steken we de handen uit de mouwen voor ons geschenkje voor Vaderdag.

Verder wensen we graag al wie de voorbije weken zijn/haar Vormsel of Lentefeest deed een hele dikke proficiat!

Deze week stonden de 6de klassers stil bij de herdenking van de Leieslag. Naast het bijwonen van de ceremonie in het bijzijn van het 12de-linie-regiment van het Belgische leger, maakte het 6de leerjaar o.a. een historische wandeling door Kuurne en a.d.h.v. anekdotes en foto's op de verschillende plekjes kwamen ze veel te weten wat er zich in mei 1940 in Kuurne afspeelde.


Het schoolfeest staat intussen ook voor de deur en we zijn dan ook aan de voorbereidingen begonnen om jullie met een spetterend optreden te kunnen verrassen.

Maar de boog kan niet altijd ontspannen staan: na al het feesten, zullen we in juni ons beste beentje moeten voorzetten voor onze laatste toetsen van dit schooljaar.

Kubb

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, May 17, 2018 20:25:19
Vanmiddag hadden we een speciale turnles. Samen met meester Thomas en juf Nele speelden we met z'n allen op het versgemaaide gras kubb. Het was een spannend spelletje. Aanvankelijk was het niet evident om de houten blokken om te gooien, maar al gauw vielen er heel wat blokken door de hand van enkele vijfdeklassers. Zo won het 5e steeds meer aan terrein en waren ze wellicht even gedreven als de Vikingen om samen te strijden. Helaas vloog de les voorbij en kon het spelletje niet uitgespeeld worden. Hopelijk staat kubb binnenkort weer op ons weekrooster 😉

Uitstap Ieper

beheerdersPosted by Juf Nele Mon, May 07, 2018 21:02:50
Onder een stralend lentezonnetje waren we vanmorgen fris en monter op weg met De Lijn-bus en de trein naar Ieper.


We bezochten eerst een oorlogsbegraafplaats, vlakbij het stadscentrum. Amaai, wat liggen er daar veel gesneuvelde soldaten! Op vele graven zagen we interessante info over de afkomst van de soldaten: er waren heel veel Britse soldaten, maar ook Canadese, Australische, Nieuw-Zeelandse, Egyptische, ... . We merkten ook dat een groot aantal graven enkel kon vertellen dat er een onbekende soldaat in vrede rust. Ook schrokken we dat er hele jonge soldaten sneuvelden: de jongsten waren pas 16 jaar!


We zetten onze tocht vervolgens verder richting de Lakenhalle op de Grote Markt van Ieper. Daar zagen we in het In Flanders Fields Museum heel wat authentiek materiaal uit de Eerste Wereldoorlog: posters, attributen om gewonden te verzorgen, opgezette dieren, wapens, uniformen, gasmaskers, ... . Via filmpjes hoorden we ook heel wat waargebeurde verhalen die zich tijdens de Grote Oorlog voordeden. We waanden ons even echt in de oorlog en kregen er zelfs kippenvel van.


We picknickten bij de Menenpoort, waarna we een wandeling in spelvorm deden op de middeleeuwse vesten. Wauw, wat wist Vauban zo lang geleden toch een stevige stadsverdediging te ontwerpen! Uitzonderlijk konden we ook in de hele frisse ijskelder (onder de grond) terecht, aangezien werkmannen van de stad Ieper toevallig opknapwerken uitvoerden. De foto's van vele historische plekken op de vestingsroute en de juiste antwoorden op de kwisvragen over de Eerste Wereldoorlog hielpen ons bij het oplossen van een vergeten Ieperse moord. Het was spannend tot het bittere einde om te weten wie iets op zijn kerfstok had en wat dat was.


Moe maar voldaan van een interessante uitstap keerden we tot slot terug richting Kuurne.Evenwichtsoefeningen

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, March 22, 2018 20:56:32
Tijdens de turnles zette meester Stijn voor ons de evenwichtsbalken klaar. Sommigen waren al heel behendig met het stappen over de balk. Ook het draaien en het achteruitstappen ging na wat oefenen al redelijk vlot. We waanden ons even in het circus.

In het spoor van kunstenaars

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, March 15, 2018 21:58:16
Vrijdagnamiddag is onze muzische namiddag. Dan gaan we gewoonlijk beeldend aan de slag. De voorbije weken maakten we kennis met enkele bekende kunstenaars. Zelf ontwierpen we zo ook onze eigen creaties, geïnspireerd op het werk van o.a. Keith Haring, Wassily Kandinsky, Salvador Dali, ... .Boomwhackers

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, March 15, 2018 21:30:19

Deze week had onze juf een zak mee met meerkleurige, holle, plastic buizen. Het bleek een modern percussie-instrument te zijn. We hadden al snel door dat deze harmonisch gestemd zijn en ontdekten ook dat elke klank zijn kleur had. Via YouTube zagen we heel wat mensen musiceren met boomwhackers. Zo zagen we dat het instrument wordt bespeeld door hem tegen een andere boomwacker, tegen ons lichaam of tegen de grond te slaan. Zo gingen we dan ook zelf aan de slag en speelden al enkele eenvoudige liedjes.Tia Hellebaut achterna

beheerdersPosted by Juf Nele Thu, March 08, 2018 20:09:22
We oefenden de voorbije weken bij meester Stijn onze hoogtesprongen in.

Vanmorgen sprongen 10 klasgenoten in één ruk over de 1 meter.

1,05 meter was dan weer een struikelblok, maar Jeltse, Shayan, Loveley en Gharam geraakten ook moeiteloos over de 1,10 meter.


Loveley is momenteel de Tia van onze klas. Haar record is voorlopig 1,15 meter!Next »