Loftklas West

De techniekmobiel!

beheerdersPosted by Juf Nele 22 Feb, 2018 23:13:36
Deze week arriveerde de techniekmobiel op onze school. Deze mobiel herbergt heel wat materialen waarmee de leerlingen onder andere kunnen boren, zagen, dingen maken enzovoort.
De leerlingen van de beide loftklassen gingen woensdag op ontdekkingstocht met deze materialen. Ze deden dit in verschillende groepen. Zo ging er een groep aan de slag met plankjes zagen, de andere groep maakte mooie dingen met Crea-tool, nog een andere groep verdiepte zich in de wereld van LEGO en KNEXX.
De leerlingen hadden het echt naar hun zin.

Vier stippen tegen pesten

beheerdersPosted by Juf Nele 11 Jan, 2018 20:15:07
Binnenkort komt de week tegen pesten er aan. De kinderen van Loftklas West leerden deze week het lied 'Stip na stip', speciaal gemaakt voor de week tegen Pesten. Deze keer werd het lied gezongen door Tinne Oltmans, die bij onze leerlingen vooral bekend is van Ghost Rockers.
Wat er zo speciaal is aan dit lied zijn de vier stippen die een kind op zijn hand kan kleuren. Die vier stippen staan voor de volgende 4 afspraken:
- ik pest niemand.
- als ik gepest word, praat ik erover.
- als ik iemand zie pesten, probeer ik dit tegen te houden.
- ik luister naar degenen die gepest worden.

Uit gevoel van samenhorigheid plaatsten de leerlingen de vier stippen op hun hand.

Kerst in de klas

beheerdersPosted by Juf Nele 15 Dec, 2017 00:01:41
December, het kerstgevoel is gearriveerd. Dat betekent kerstsfeer in de klas! En hoe kan dat beter gedaan worden dan een leuke kerstboom en wat kerstversiering te plaatsen?
Deze week mochten de leerlingen uit Loftklas West de klas versieren door kerstballen en kerstpakjes te knutselen om deze in de boom te hangen en onder de boom te plaatsen.
Hieronder zie je enkele foto's.

Commissaris Piv

beheerdersPosted by Juf Nele 07 Dec, 2017 22:23:02
Vandaag hebben we een voorstelling bijgewoon van de stand up-omedian Piv Huvluv met zijn show 'Commissaris Piv'.
De show behandelde onderwerpen over zijn kinderjaren, zijn familie alsook het niet willen opgroeien.
De kinderen beleefden een hele leuke tijd en lachten met zijn grappen en grollen.

Voorleesweek 2017

beheerdersPosted by Juf Nele 30 Nov, 2017 22:25:21
Een weekje later dan normaal gepland, werd deze week dan toch de voorleesweek ingepland. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar lazen deze week voor aan de verschillende kleuterklassen en aan de kinderen van het eerste en tweede leerjaar.

Molletjes die moedig hun weg door de wereld zochten, eekhoorntjes die vochten om die ene dennenappel, Ana die zo verliefd was op haar tak, .... vele mooie verhalen kwamen voorbij en de kinderen genoten er met volle teugen van.

Info-avond in Athena - campus Heule

beheerdersPosted by Juf Nele 10 Nov, 2017 08:40:00
Op donderdag 16 november is er in de secundaire school Athena - campus Heule een info-avond voor de ouders van alle leerlingen uit het zesde leerjaar.
Hier wordt wat meer informatie gegeven over de vakken, de verschillende opleidingen, de werking van het secundair onderwijs, de leerkrachten,....
Tijdens deze avond kunt u ook uw zoon of dochter aan het werk zien in een filmpje. We hadden namelijk de opdracht gekregen om enkele vragen voor te bereiden voor deze avond. Zo stelden de leerlingen hen de vraag of ze hun gsm mochten meenemen naar school en welke boeken ze moesten meenemen.
Deze vragen werden in een filmpje geplaatst.
Ook zo benieuwd naar het filmdebuut van uw zoon of dochter?

Het secundair onderwijs ontdekken

beheerdersPosted by Juf Nele 12 Oct, 2017 23:11:29
Het zesde leerjaar ging deze week op bezoek in het secundair onderwijs.
Op donderdag gingen ze naar Athena, campus De Drie Hofsteden en Athena, campus De Pottelberg. Leuke lesjes techniek, hun eerste les Engels, een quiz rond economie en een 'Wie is het'-spel in de les Natuurwetenschappen.
Het was ook een blij weerzien met oud-leerlingen, die honderduit vertelden over hun ervaringen in het middelbaar.

Loopcross 2017

beheerdersPosted by Juf Nele 28 Sep, 2017 19:36:00
Op woensdagnamiddag stonden de leerlingen van de Loftklas klaar om te rennen! En wel om heel hard te rennen, want deze week was het loopcross in Kuurne.
Uit het 5e en 6e leerjaar deden Lovely, Nataschia en Yoesra mee met de meisjes.
De jongens Kobe, Leandro, Delsin, Shayan, Diego en Louique zetten hun allerbeste beentje ook voor.
Ook al hadden ze geen topplaatsen, de meisjes en jongens deden hun uiterste best en slaagden erin om er een aangename namiddag van te maken.