Loftklas West

Loftklas West

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 5e leerjaar.

Fietsen, fietsen, fietsen!

beheerdersPosted by Juf Nele 31 May, 2018 23:48:35
Volgende week vindt voor de zesdejaars het jaarlijkse fietsexamen plaats in Kuurne. Hier moeten ze op een parcours de algemene verkeersregels tijdens het fietsen toepassen.
Deze week hebben wij deze verkeersregels op de speelplaats geoefend. Benieuwd of ze volgende week hun zenuwen onder bedwang kunnen houden. Spannend!


Mijn favoriete speelplaats

beheerdersPosted by Juf Nele 22 Mar, 2018 21:33:09
De loftklassers werkten in groepjes samen om hun eigen coole speelplaats in te richten....op papier weliswaar.
Ze kregen de opdracht om de twee speelplaatsen (het groene veld en de stenen speelplaats) te bewerken naar eigen idee├źn. Zo plaatsten ze enkele rustcabines, hangmatten, een death-ride, een carroussel voor het jongere kinderen, een podium om te dansen,....

Na alles op papier gezet te hebben, moesten de leerlingen hun ideetjes van hun eigen speelplaats in de klas bespreken en voorleggen aan de andere leerlingen.


Boomwhackers!

beheerdersPosted by Juf Nele 15 Mar, 2018 22:29:26


One Mile A Day

beheerdersPosted by Juf Nele 01 Mar, 2018 20:19:02
Na de krokusvakantie zijn we opnieuw begonnen met het concept 'One Mile A Day'.
Het doel van deze 'One Mile A Day' is simpel: de lange blokken op school doorbreken met een korte, maar dagelijkse bewegingsactiviteit met de volledige klas. De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar gaan samen met de twee leerkrachten 1,6 km (1 mijl dus) lopen of wandelen in de frisse buitenlucht. Nadien wordt de klasactiviteit gewoon hervat.
Het project werd gelanceerd in Schotland en heeft daar aangetoond dat de kinderen na 'the mile' de lesactiviteiten met meer energie en concentratie kunnen hervatten.


De techniekmobiel!

beheerdersPosted by Juf Nele 22 Feb, 2018 23:13:36
Deze week arriveerde de techniekmobiel op onze school. Deze mobiel herbergt heel wat materialen waarmee de leerlingen onder andere kunnen boren, zagen, dingen maken enzovoort.
De leerlingen van de beide loftklassen gingen woensdag op ontdekkingstocht met deze materialen. Ze deden dit in verschillende groepen. Zo ging er een groep aan de slag met plankjes zagen, de andere groep maakte mooie dingen met Crea-tool, nog een andere groep verdiepte zich in de wereld van LEGO en KNEXX.
De leerlingen hadden het echt naar hun zin.

Vier stippen tegen pesten

beheerdersPosted by Juf Nele 11 Jan, 2018 20:15:07
Binnenkort komt de week tegen pesten er aan. De kinderen van Loftklas West leerden deze week het lied 'Stip na stip', speciaal gemaakt voor de week tegen Pesten. Deze keer werd het lied gezongen door Tinne Oltmans, die bij onze leerlingen vooral bekend is van Ghost Rockers.
Wat er zo speciaal is aan dit lied zijn de vier stippen die een kind op zijn hand kan kleuren. Die vier stippen staan voor de volgende 4 afspraken:
- ik pest niemand.
- als ik gepest word, praat ik erover.
- als ik iemand zie pesten, probeer ik dit tegen te houden.
- ik luister naar degenen die gepest worden.

Uit gevoel van samenhorigheid plaatsten de leerlingen de vier stippen op hun hand.

Kerst in de klas

beheerdersPosted by Juf Nele 15 Dec, 2017 00:01:41
December, het kerstgevoel is gearriveerd. Dat betekent kerstsfeer in de klas! En hoe kan dat beter gedaan worden dan een leuke kerstboom en wat kerstversiering te plaatsen?
Deze week mochten de leerlingen uit Loftklas West de klas versieren door kerstballen en kerstpakjes te knutselen om deze in de boom te hangen en onder de boom te plaatsen.
Hieronder zie je enkele foto's.

Commissaris Piv

beheerdersPosted by Juf Nele 07 Dec, 2017 22:23:02
Vandaag hebben we een voorstelling bijgewoon van de stand up-omedian Piv Huvluv met zijn show 'Commissaris Piv'.
De show behandelde onderwerpen over zijn kinderjaren, zijn familie alsook het niet willen opgroeien.
De kinderen beleefden een hele leuke tijd en lachten met zijn grappen en grollen.

Next »