Loftklas West

Vier stippen tegen pesten

beheerdersPosted by Juf Nele 11 Jan, 2018 20:15:07
Binnenkort komt de week tegen pesten er aan. De kinderen van Loftklas West leerden deze week het lied 'Stip na stip', speciaal gemaakt voor de week tegen Pesten. Deze keer werd het lied gezongen door Tinne Oltmans, die bij onze leerlingen vooral bekend is van Ghost Rockers.
Wat er zo speciaal is aan dit lied zijn de vier stippen die een kind op zijn hand kan kleuren. Die vier stippen staan voor de volgende 4 afspraken:
- ik pest niemand.
- als ik gepest word, praat ik erover.
- als ik iemand zie pesten, probeer ik dit tegen te houden.
- ik luister naar degenen die gepest worden.

Uit gevoel van samenhorigheid plaatsten de leerlingen de vier stippen op hun hand.