Loftklas West

One Mile A Day

beheerdersPosted by Juf Nele 01 Mar, 2018 20:19:02
Na de krokusvakantie zijn we opnieuw begonnen met het concept 'One Mile A Day'.
Het doel van deze 'One Mile A Day' is simpel: de lange blokken op school doorbreken met een korte, maar dagelijkse bewegingsactiviteit met de volledige klas. De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar gaan samen met de twee leerkrachten 1,6 km (1 mijl dus) lopen of wandelen in de frisse buitenlucht. Nadien wordt de klasactiviteit gewoon hervat.
Het project werd gelanceerd in Schotland en heeft daar aangetoond dat de kinderen na 'the mile' de lesactiviteiten met meer energie en concentratie kunnen hervatten.